mållinjen billig forsyning Rb4280 Ray Ban Solbriller Mann Briller Blå Ramme Blue 6289b7 5518 Rb4280 Rayban Elturkis klaring limited edition gratis frakt forsyning 5YfApPY

HJY4LpWVer
Rb4280 Ray Ban Solbriller Mann Briller: Blå, Ramme: Blue - 6289b7 55-18 Rb4280 Ray-ban El-turkis

produktdetaljer

farge:
turkis

Ray Ban Rb4280 Hombre Sunglasses Lentes: Azul, Montura: Azul - RB4280 6289B7 55-18Un Diseño Optimizado, Las Lentes Polarizadas De Vanguardia Y Las Bisagras Light Ray Patentadas Respaldan El Espíritu De Altas Prestaciones Del Estilo Ray-ban Functional, Además Los Tonos Transparentes Y Las Elegantes Lentes Espejadas Hacen Que Sea 100% Contemporáneo. Rb 4280: Diseñado Para Que Luzca Tan Bien Como Se Siente. Con Su Forma Cuadrada Profunda Y Doble Puente De Tendencia En Fibra De Nylon Y Metal Plano, Esta Montura Semi Al Aire Súper Ligera Está Disponible En El Versátil Negro Y En Los Nuevos Colores Transparentes Con Elegantes Patillas De Metal Y Una Selección De Modernas Lentes Espejadas Degradadas O Lentes Polarizadas Clásicas Para Un Estilo Moderado Con Un Toque Elegante Y Ultramoderno. Y Como Detalle Técnico, Las Bisagras Light Ray Patentadas, Sin Tornillos, Garantizan Una Montura Ultra Funcional Y Sin Mantenimiento Para Un Estilo Funcional.

rabatt for billig 2015 nye online Pw Hvite Adidas Tennis Sko Hu hEYg91
settings Eva Sandaler 2806 Gull Månen utløps nicekicks YQStV1Z
utløps nettsteder billig beste stedet Giancarlo Petriglia Bolso De Mano klaring utforske beste engros populær billig pris 6Tf0TnTFUB
Stell Bayrem Camisa Lisa best for salg klaring limited edition salg gratis frakt Pl3xg7sMz
Presse Presse
Partiorganisasjonen Partiorganisasjonen
Gi en gave Gi en gave
Internweb Internweb
Snugrugs Saueskinn Cuff Og Lett Såle Huset Tøfler Kvinner Grå mink 37 Eu Amazonelfiolett Sko Høst / Vinter salg pålitelig klaring falske uGjoyh0h

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre leseropplevelse. Mer info

kjøpe billig autentisk utforske for salg Karl Lagerfeld Kamini Celestia Slip På Espadrilla FpEGBjjqqU
blogg.no » Dolce amp; Gabbana Drakter billig klassiker Uc8n1gkJ7
» gratis frakt utløp Hawkers Klassisk Svart Diamant Rubin Solbriller For Unisex Farge Sort Diamant Rubin Størrelse One Size Fits Amazonrød lav pris stort salg 2015 billig pris bpPDxpbld2
» Flerspråklige barn i barnehagen

Flerspråklige barn i barnehagen

"Skriv en bloggpost der du reflekterer over hva slags aktiviteter og arbeidsmåter du kan bruke for å stimulere språkutviklinga til flerspråklige barn på en systematisk måte i barnehagehverdagen".

(Bilde er hentet fra forskningsradet.no)

I alle barnehagene jeg har vært i, både innen jobb og i praksis, har det vært flerspråklige barn. Det er utrolig spennende, og det er gøy å se hvordan språket deres utvikler seg etterhvert som tiden går. Som førskolelærer har jeg et stort ansvar når det gjelder flerspråklige barn - jeg vil gi dem et godt utgangspunkt for at de skal tilegne seg godt norsk og få et bredt ordforråd.

Det er vanskelig å definere hva som er barnets morsmål. Hva om du lærer 3 språk fra fødselen av, hva er da ditt morsmål? Er det det språket du lærer fra fødselen av? Hvilket språk identifiserer du deg med? Hvilket land er du fra, er det det som regnes for morsmålet? Hvilket språk snakker du mest? Det er ikke enkelt å definere hva som er morsmålet ditt, og etter å ha lest boken "Lær meg norsk før skolestart" av Margareth Sandvik og Marit Spurkland ble jeg egentlig ikke så mye klokere da det var så mange faktorer som spiller inn når det er snakk om hvilket språk som er morsmålet.Men det ser ut som at Sandvik og Spurkland (2012) støtter seg på definisjonen som sier at hvis barnet snakker to eller flere språk fra fødselen, så er morsmålet deres tospråklig eller flerspråklig.

Det er mye å tenke på når det gjelder flerspråklige barn.. Hva er førstespråk? Andrespråk? Minoritetsspråk? Majoritetspråk? Suksessivt tospråklige? Simultan tospråklighet? Subtraktiv tospråklighet?Dette er spørsmål jeg mener en førskolelærer bør ha kunnskaper om.

Førstespråket er altså det språket du først tilegner deg og andrespråket blir jo da det språket du lærer deg etter førstespråket.Andrespråket blir, sannsynligvis, majoritetsspråket, som er det språket som snakkes i storsamfunnet. Altså norsk i vårt tilfelle. Da blir jo dermed førstespråket minoritetsspråket.Når barna skal tilegne seg norsk er det foregår det på ulike måter, og det er da mange faktorer som spiller inn her. Når flyttet barnet til Norge? Når startet barnet i barnehagen? Er morsmålet godt utviklet? Er barnet flerspråklig?

Noen barn har allerede utviklet et morsmål de lærer andrespråket, da er barnet suksessivt tospråklige. Andre barn er simultant tospråklige, som vil si at barnet møter begge språkene samtidig. Det kan ofte skyldes at barnet har foreldre med to forskjellige morsmål, for eksempel en med majoritetsspråket og en med minoritetsspråket.Subtraktiv tospråklighet kan også oppstå, det vil si at andrespråket barnet tilegner seg går på bekostning av morsmålet (Sandvik, Spurkland:2012:44).

Som førskolelærer har jeg et stort ansvar - og et av ansvarsområdene ligger på å stimulere språkutviklingen av flerspråklige barn i barnehagen. Det er mange ulike aktiviteter og arbeidsområdet en kan bruke, og jeg vil her reflektere litt rundt det nå. Dette er eksempler jeg har vært med på selv både i praksis og i jobb.

En viktig del av arbeidet med flerspråklige og språkutvikling tenker jeg er å bli godt kjent med barnet. Hva liker barnet å gjøre? Bygg videre på noe barnet er kjent med og liker, det vil gjerne gjøre språkutviklingen litt lettere. Og ikke minst; la barnet bli trygg på deg. Men det er jo helt klart en vesentlig del av det å arbeide i barnehagen.

- Camilla

-

Hverdagssamtalen:

Logg inn / Registrer deg

dager

timer

Keramisk Coating har eksistert i noe tid, men har i det siste blitt mer og mer populært ikke bare blantoss «vanlige folk» som vil ha enkelt vedlikehold, men også hos detailere og entusiaster som ønsker lanvarig glans og vannavvisende effekt. Det går under flere navn som flytende glass, nano-glass, nano-coating, kvarts ellerkun coating.

I hovedsak er det 2 typer keramisk coating: 1) Kvarts Silan og 2) Silisiumdioksyd. Den førstnevnte er dyrere fordi produksjonsprosessen er mer omfattende, men gir en meget holdbar og ekstra glansfull beskyttelse. Den sistnevnte er mindre holdbar og derfor mindre kostbar enn kvarts silan coating. Den sistnevnte er også lettere å legge, uten at man får «penselstrøk», så her forkaster ikke det ene det andre umiddelbart. (Kommer tilbake til dette).

Når coatingkommer i kontakt med lakk, vil det danne seg en hardt, slitesterk og semi-permanent hinneover klarlakken.Mange av disse produktene, for eksempel Ralph Lauren Polo 0ph3102 Solbriller For Menn Semi Skinnende Svart 59 Amazon Elgrå billig klaring butikken geniue forhandler online billig salg 2014 klaring leter etter yQEoOa
, er laget for å bli brukt på en rekke overflater som lakk, glass og felg. Mens andre lages med forskjellig hardhet tilpasset underlaget som f.eks. salg pålitelig Epoint Mann Eaaa015 Grå Stripete Grå Slipset Halsen dim Grå One Size størrelse Produsent 148cm 85 Cm / 5827 Amazon Elblå Striper grense tilbudet billig mållinja billig online salg wikien gn8aSQ
som har spesialtilpasset coating for lakk, en annen for felger og en spesialtilpasset plastdetaljer.

Når man skal legge coating, starter det alltid med grundig forarbeide og forberedelse av de overflater man skal legge coating på. Du må sørge for at overflaten er 100% fri for smuss, uten swirls eller riper og at det ikke ligger igjen oljer etter poleringen. Som det siste du gjør før du starter coating, bør du alltid benytte en IPA/ Wipedown, som f.eks. « T Av Alexander Wang Shorts virkelig billig pris NRcZYN
» fra SONAX.

Deretter må du bestemme deg for hva slag coating du ønsker.IPO Ultimate Coat er rask og forholdsvis «idiotsikker» legge. Den vil ikke gi samme hardhet eller holdbarhet som Xeratec, men faren for å få «penselstrøk» etter påføringen er minimal.

Vi har hørt i flere år at coating er ikke noe man kan legge selv, og at dette kun må legges av profesjonelle. Dette er ikke helt sant (lenger). IPO Ultimate Coat gir en fullverdig keramisk beskyttelse som gir inntil 2 år beskyttelse. Den er lett å legge fordi den «strekker» seg ut, uten å tørke for fort. Slik unngår du disse rennene som er den største brukerfeilen når det gjelder coating. Er du usikker på deg selv, er det IPO ultimate coat du skal prøve første gangen, så kan du helle avansere neste gang.

Kontakt

Postadresse: Postboks 9168 Grønland, 0134 Oslo Besøksadresse: Pløens gate 2 B E-post: [email protected] Org.nr.: 961 353 521

Følg oss

Siste artikler

COPYRIGHT © BLIKK AS ANSVARLIG REDAKTØR: Erna Bøyum DAGLIG LEDER: Julie Sverdrup-Thygeson